23 Aralık 2008 Salı

Estetik hakkinda merak edilenler

Estetik cerrahi siteleri:
Estetik
Estetik

Burun Estetiği
Estetik

Yeni Olmuş Yara ve Yanık, Dövme v.s İzler Hemen Müdahale Edilmeli mi?
Bazı izler vardır ki, olgunlaşmasını beklemeden müdahale edilerek tedavi
edilmeye başlanırken, eskiden oluşmuş olan izlerde de tedavi türü değişerek iz
daha belirsiz hale getirilmeye çalışılır. Ancak bazı izler vardır ki onlara hiç
dokunmamak daha olabilir, bu da uzman hekimin muaynesi ile kesinleşir. Dövmenin
yok edilmesinde çeşitli yöntemler vardır ki, uygun hastada en iyi yöntem ise
uygun lazerle istenildiğinde silmektir.

Estetik
Ameliyatlar Her Yerde Yapılabilir mi ?
Estetik
operasyonlar sağlık bakanlığının onay vermiş olduğu merkezlerde ve estetik plastik cerrahi uzmanı olarak eğitim almış sağlık bakanlığı tarafından diploması
onaylanmış hekimler tarafından yapılmalıdır.

Ameliyat Ne Kadar Sürede İyileşilir?
Estetik
operasyonlarda iyileşme süreci, yapılan estetik ameliyat türüne göre değişmekle birlikte en ağır ameliyat türlerinde dahi ameliyat sonrası yaklaşık 6-8 saat sonra hastayı mobilize eder (yatağından kaldırır), bir kaç günde hastaneden çıkarabileceğimiz duruma getiririz. Günlük aktiviteleri yaklaşık bir yada iki haftada tamamen normale dönerken, bazı özel aktivitelerine belli bir sure kısıtlama getirilir.

Oluşturulacak Şekli Önceden Görebilir miyim?
Estetik operasyonda hedef, beklentilerin gerçekçi olmasıdır. Hastanın istekleri ve hekimin tecrübeleriyle bazı operasyonlar öncesi hasta fotografları üzerinde tasarımlar yapılarak ameliyat sonrası oluşabilecek şekil hastaya gösterilebilir. Hekimin eski hastalarına ait fotograf arşivindende benzer vakaları görme şansınız ameliyat öncesi fakir edinmenizi sağlamış olur.

Silikon Emzirmeye Engel mi?
Emzirmeyi planlayan genç kadında protezi genelde koltuk altından yerleştiririz. Meme ucundan yada meme altından girilmediği için memeye hiç dokunulmamış olması, silikonun göğüs kası arkasına meme dokusuyla hiç temas etmeden kalması süt kanallarına zarar vermez. Meme ucundan ve meme altından yerleştirilen protez kısmende olsa süt kanallarını etkileyebilir ve çok düşük bir oranda süt vermede olumsuzluk yaşatabilir.

Silikon Kanser Yapar mı?
Silikonlar vücüda zararı olmayan ve vücutla etkileşime girmeyen maddeden yapılmıştır.
Günümüzdeki silikonların FDA onaylı oluşu ve yapılan bilimsel çalışmalardaki sonuçlar böyle bir olasılığın olmadığını göstermektedir. Memeye konan protez meme kanserinden korumada önemli olan belirli zamanlardaki kontrollerin zamanında yapılmasında kişiyi teşvik eder ve oluşabilecek olumsuzlukların erken
dönemde tespitini sağlar.

Karın Germe Estetik
Operasyonundan Sonra Doğum Yapılabilinir mi?
Abdominoplasti denilen estetik
karın germe operasyonlarında ideal olan, kişinin doğumlarını tamamladıktan sonra işlemin yapılmasıdır.
Estetik ameliyat sonrası yaklaşık iki yıl sonra estetik ameliyat alanı tam olarak iyileşmesini tamamlası nedeniyle hamile kalmada ve çocuk doğurmada bu süreden sonra bir problem olmaz.

Sigara İçilmesinin Estetik Operasyona Etkisi Var mı?
Sigaranın olumsuz etkileriniestetik
operasyonlarda da görmekteyiz. Sigaranın dokularda kanlanmayı azaltarak iyileşmeyi geciktirmesi ,uzun sürecek operasyonlarda anestezi risklerini arttırması nedeniyle ameliyattan belli bir süre once bırakılması ve ameliyat sonrası belli bir sure kullanılmaması tercih edilir.

Sağlık Sigortaları Estetik
Operasyonları Karşılar mı?
Hiç bir özel ve resmi sigorta şirketi estetik
operasyonlar için ödeme yapmaz.
Estetik operasyonumun sonucunun mükemmel olması için ne yapabilirim?
Mükemmel sonuç için, öncelikle estetik operasyondan ne beklediğiniz ve gerçekçi olmanız gerekir.
Estetik ameliyatınızı yapacak hekimi iyi seçmiş olmanız, ameliyat yöntemi ve risklerini bilmeniz ve ameliyatınızın yapılacağı sağlık kurumunun kalitesinden emin olmanız da bir sonraki aşamadır. Sonrasındaestetik ameliyat öncesi ve sonrası size yapılan önerilere uymanız da mükemmel sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.
Mükemmel sonuca, ne istediğini bilen uyumlu bir hasta ve ne yapacağını bilen bilimsel ve etik kurallara saygılı bir hekimle ulaşılır.
Estetik ameliyat amaliyeti neye göre belirleniyor?

Estetik operasyonlarda fiyatı, olacağınız ameliyatın türü, kullanılacak malzemenin kalitesi, hastane ve doktor masrafları toplam olarak belirler.

Estetik ameliyat riskleri Nelerdir?

Estetik operasyonlarda amaç ,kişiye rahatsızlık veren etkenlerden uzaklaştırıp daha mutlu hale getirebilmektir. Ancak her ameliyat gibi estetik operasyonlarında bir riski vardır ki bu operasyonlar da amaç daha güzele ulaşmak
olduğu için de estetik

operasyon risklerini en aza indirmek hedeftir. İlk riski hastaya verilecek anestezi türü belirler. Bu amaçla, öncelikle hastamızın genel durumu incelenerek ardından verilecek anestezi türü belirlenmiş olarak yapılacak özel testlerle bu riskler en aza indirilmiş olur.
Estetik ameliyatın kendisinde ve sonrasında oluşabilecek bazı risklerde cerrahiye bağlı ve iyileşme sürecine bağlı olarak değişebilmektedir. Yapılacak cerrahi işlemin türü, yaklaşık süresi, iyileşme süreci ve riskler ameliyat öncesi ayrıntılı olarak hastaya ayrıntılı olarak anlatılmalıdır.

Estetik
Ameliyatlar Ağrılı mıdır?
Estetik operasyonda yapılacak anestezi türüne göre, hasta da işlem sırasında hiç ağrı olmaz. Estetik operasyonun türüne bağlı olarak ve kişinin ağrıyı algılamasına göre operasyon sonrası ağrı duygusu kişiden kişiye değişir. Ancak günümüzde hedef hastalarımıza en konforlu hizmeti sunmak olduğu için, gelişmiş cerrahi yöntem ve aletler, ameliyat sonrasıda verilen ilaçlarla ağrı en aza indirilmiş olur.

Estetik ameliyat İzi
Kalır mı?
Cerrahi olarak yapılan her işlemde mutlaka iz vardır.
Estetik cerrahide de hedef bu izi en az a indirmek ve saklamaktır. Günümüzde gelişen cerrahi yöntemler ve kullanılan malzemeler izi en aza indirgemektedir.

Benleri Aldırmak Kanser Yapar mı?
Benler iyi huylu ve kötü huylu olarak ikiye ayrılabilir. Uzman hekimin muayenesi ve kişinin verdiği bilgilerle iyi huylu olarak düşünülen benler belirli aralıklarla takip edilir. Şüpheli olarak düşünülen ya da kötü huylu olduğu bilinen benlerin hemen cerrahi olarak çıkartılması ve patoloji tahlillerinin yapılması kişiyi sonradan oluşacak problemlerden korur.

Hipertansiyon, Şeker, Kalp Hastalıkları
Estetik
Operasyona Engel mi?

Bu tür hayatı riskleri olan hastalıklarda estetik operasyonlar, ancak hastalık kontrol altında olursa ve ameliyat
sırasında-sonrasında yeterli teknik donanım ve tecrübeli ekip varsa yapılmalıdır.

0 yorum: