1 Ocak 2009 Perşembe

cinsel tercihler

cinseltercih.jpg

Tamamen erkek ve tamamen kadın olan kimselerin iki normal ucu oluşturdukları düşünülecek olursa, bunlar arasında kalan ve büyük farklılık gösteren fiziksel ya da ruhsal sapmalar demetine “interseks” denmektedir. Bu unsurlar şöylece sıralanabilir.

KADIN: Fiziksel ve ruhsal kimlik tamamen kadın: doğurgan ve dişi gonadları tam: xx kromozomları.

ÇİFTCİNSEL KADIN: Fiziksel olarak tamamen dişi; her iki cinsten insanlara karşı cinsel çekim duyuyor; doğurgan: xx kromozomları.

KADIN EŞCİNSEL: Görünümü kadın ancak sadece başka bir kadına karşı cinsel çekim duyuyor: doğurgan: xx kromozomları.

TRANSSEKSÜEL KADIN: Görünümü tamamen kadın ve dişi gonadlar taşıyor erkek rolüne özenmekten dolayı irileşmiş bir klitorisi olabilir; ruhsal kimliği erkek veya cinsiyetsiz; doğurgan; xx kromozomları.

TURNER SENDROMU: Görünüm ve ruhsal kimlik açısından kadın olmakla beraber doğuştan bir sakatlık (çok kısa boy, ense dokusu, vb.) olabilir; doğurgan değil: xo kromozomları.

KLİNEFELTER SENDROMU: Görünüm erkek; penis ve gonadlar ufak, fazla şişmanlama eğilimli, doğurgan değil: xxy kromozomları.

TRANSSEKSÜEL ERKEK: Görünüm erkek; erkek gonadları ve ufak penisi var; kadın rolünü kıskanıyor: doğurgan olması olası; xy kromozomları.

KADINSI ERKEK EŞCİNSEL: Görünüm erkek; erkek gonadlar ve cinsel organları var ancak ruhsal kimlik kadın: yalnızca başka bir erkeğe karşı cinsel çekim duyuyor: üretken: xy kromozomları.

“BUTCH” ERKEK EŞCİNSEL: Fiziksel ve ruhsal kimlik erkek; yalnızca başka bir erkeğe karşı cinsel çekim duyuyor; üretken: xy kromozomları.

ÇİFTCİNSEL ERKEK: Tamamen erkek: her iki cinsten insana karşı cinsel çekim duyuyor: üretken: xy kromozomları.

ERKEK: Fiziksel ve ruhsal kimlik erkek: erkek gonadlar ve cinsel organlar: üretken xy kromozomları.

0 yorum: